Friesland ontdekken met een kajuitjacht

Kajuitbootzeilen in FrieslandSamen in een zeiljachten Friesland verkennen, van elkaar leren, plezier hebben en uw zeilvaardigheid vergroten door de meest uiteenlopende situaties te ervaren; dat is het idee achter deze flottieljetochten van Krekt Sailing. Daarnaast is flottieljevaren een uitstekende manier om meer zelfvertrouwen op te doen in het zelfstandig varen van meerdaagse tochten.

In een flottielje vaart u in principe zelfstandig en eventueel onder begeleiding van een instructeur aan boord. Het vertrekpunt is Sailing Center aan de Pontdijk 8c te Langweer.

Hoe een dag flottielje eruitziet

De tocht gaat over de Friese Meren en meestal ook een stukje IJsselmeer. Elke dag start met een briefing over het dagtraject. Daarna komt een instructeur aan boord van uw schip indien u met instructeur wilt varen. U leert de fijne kneepjes van het zeilen. Onderweg is de variëteit aan havens, sluizen en bruggen groot, zodat u ook op dat gebied het avontuur aangaat en uw vaardigheden verder ontwikkelt. Planning van tochten is uiteraard een vast onderdeel: we varen immers elke dag weer een nieuwe tocht. Elk schip vaart individueel naar de afgesproken bestemming. ‘s Avonds na de maaltijd is er de gelegenheid om een theorieles te volgen. Deze lessen gaan over uiteenlopende onderwerpen en zijn afgestemd op de behoefte en het reeds aanwezige kennisniveau in de groep. Deze lessen betreffen bijvoorbeeld: vaarregels (BPR), navigatie, fysica, meteorologie, tochtplanning, marifoongebruik enz.

Boeken met meerderen of alleen

Er wordt meestal geboekt door tweetallen of bekenden van elkaar. Dat past ook het beste aan boord  gezien de grootte van de schepen waar we mee varen. Voor alleengaanden wordt in elk flottielje minimaal één schip beschikbaar gesteld. Bij boeking geeft u aan met welk schip u wilt varen. Kunt u geen keuze maken? Geen probleem: wij adviseren u graag. De leeftijd van de groep deelnemers varieert tussen de 25 en 65 jaar en soms ouder.

Ervaring vereist?

Wanneer u de basis van zeilen onder de knie heeft beleeft u het meeste plezier aan dit flottielje waarin u (eventueel onder begeleiding van een instructeur) zelfstandig vaart. Maar of nu nu een doorgewinterde zeiler bent, of dat u nog maar net bent begonnen met zeilen maakt niet uit. U krijgt de begeleiding en les die u wenst, aangepast aan uw niveau. De belangrijkste ervaring die is vereist: plezier hebben en genieten van een paar dagen op het water. Twijfelt u of uw zeilervaring voldoende is om zelfstandig een boot te varen? Neem dan contact met ons op. Wij adviseren u graag.

Met of zonder instructeur?

Met uitzondering van alleengaanden kunt u bij boeking aangegeven om zelf te schipperen. Wat u ook kiest: u krijgt van ons sowieso de ondersteuning die nodig is om de dag goed en plezierig te laten verlopen. De ondersteuning varieert tussen alleen een dagelijkse briefing tot het onder volledige begeleiding aanlopen van havens, sluizen en bruggen. Bij twijfel over het zelf schipperen, geven wij u graag advies. Het eerste deel met instructeur en later zelf schipperen is vaak een goede keuze. Bij de boeking worden hierover afspraken gemaakt en vastgelegd door de organisatie van het flottielje.

Beschikbare schepen

Voor deze tochten hebben we de beschikking over een grote variatie aan zeiljachten. In Friesland is een variabele diepgang belangrijk. In het tarievenoverzicht en het boekingsformulier vindt u een overzicht van de beschikbare zeiljachten.

Met eigen schip deelnemen

In principe kunt u ook deelnemen met uw eigen schip. De mogelijkheden worden eigenlijk alleen beperkt door het vaargebied en dan met name door de diepte van het te bevaren water. Geef in het formulier aan of u met uw eigen schip wilt deelnemen en welk type schip het betreft. Ook wanneer u met uw eigen schip wilt deelnemen kunt u ervoor kiezen een instructeur te boeken.


Tarieven flottielje Friesland

Type schipper schipindividueel met
eigen hut
twee personen met
gedeelde hut
New Classic 700 / Sportina 680€ 1795,-n.v.t.n.v.t.
Sun Flyer 26 / Sportina 25€ 1895,-n.v.t.n.v.t.
New Classic 850 / Balt 27€ 2295,-€ 1175,-€ 1595,-
Dufour 30€ 2495,-€ 1275,-€ 1795,-
Delphia 31 / Feeling 32€ 2595,-€ 1325,-€ 1895,-
De vermelde tarieven zijn inclusief BTW en onder voorbehoud van typfouten. Prijzen zijn per boot inclusief instructeur. Bij zelf schipperen is per boot de korting € 180 per dag. Bij zelf schipperen geldt een eigen risico van € 500,- per schadegeval.