Uw eigen schip onder alle omstandigheden beheersen

Les op uw eigen zeiljachtDroomt u van lange tochten op uw eigen zeilschip? Of u nu net een zeiljacht heeft gekocht en wilt leren om goed om te gaan met uw schip, of u heeft al jaren een eigen jacht en merkt dat u uw kennis en vaardigheden hier en daar op peil wilt brengen  zodat u veilig, comfortabel en ontspannen kunt gaan varen waar u maar wilt, dan is privéles op uw eigen jacht een ideale manier om uw doelen te bereiken.

Het maakt niet uit of u de ambitie heeft om lekker in Friesland te varen, het iets wijdere water van het IJsselmeer en de Waddenzee wilt opzoeken, of dat uw ultieme droom een wereldreis met uw zeiljacht is. Het is om het even of u pas kort, of nog helemaal geen ervaring heeft met jachtzeilen, of dat u al jaren zeilt. Instructeurs van Krekt Sailing brengen uw kennis en vaardigheid op het niveau dat u nodig heeft voor uw ambities.

De voordelen van instructie op eigen schip

Wij bieden ook zeilles aan op onze eigen zeiljachten. Er zijn echter een aantal voordelen wanneer u uw eigen schip gebruikt als trainingslocatie.

  • de instructie is geheel aangepast aan uw ambities en niveau van vaardigheid en kennis
  • u leert uw eigen schip nog beter kennen
  • u leert in een u vertrouwde omgeving met materiaal dat u kent of wilt leren kennen
  • de instructie vindt – uiteraard in overleg – plaats waar en wanneer u wilt en hoe lang u maar wenst
  • advies en leren werken met de boord-apparatuur. Indien nodig verzorgen wij ook de calibratie en instellingen van de apparatuur.

Waarvoor doet u een beroep op ons?

Wanneer mensen bij ons komen zijn de vragen en wensen uiteenlopend. De overeenkomst tussen alle schippers die wij trainen is echter dat er altijd specifieke vaardigheden of kennisgebieden zijn waar nog veel te winnen is. Vragen die wij regelmatig horen zijn bijvoorbeeld.

“Ik vaar al jaren en het is best leuk, maar te vaak is er ook teveel stress aan boord. Kun je ons daarbij helpen?”

“Wanneer ik moet afmeren is dat altijd een hoop gepruts en gedoe. Ik wil nu eindelijk wel eens leren hoe ik dat slimmer kan doen. Ik weet dat het kan, alleen mij lukt het niet. Kunnen jullie mij helpen?”

“Bruggen en sluizen vind ik lastig en die vermijd ik dan ook zoveel mogelijk. Ik wil nu eindelijk wel eens leren hoe ik op een rustige en kalme manier bruggen en sluizen kan nemen. Kunnen jullie mij dat leren?”

“Ik zeil al jaren op binnenwater, maar wil graag leren varen op getijde-water (zoals Waddenzee) en zee, maar heb daar geen ervaring mee en ook niet met het varen in het donker. Kunnen jullie ook hiervoor navigatielessen en tochtplanning verzorgen?”

“De apparatuur aan boord moet ingesteld worden en wil er goed me leren werken, Kan de instructeur mij hier ook mee helpen”

Het antwoord op al deze vragen is “ja”. Wij maken ons niet druk om de achtergrond of de reden van de vraag. We zoeken samen met u uit wat er nu precies lastig is en bedenken een plan dat erop is gericht dat u de mate van controle over uw schip en bemanning verwerft die nodig is om in alle situaties kalm, veilig en met plezier te varen.

Goed om te weten

Voordat u met ons contact opneemt is het goed om het volgende te weten

  • Uit het oogpunt van leerrendement raden wij aan om les te nemen met maximaal vier personen.
  • Uw thuishaven kan de vertrekplaats zijn, maar soms kan een andere vertrekplaats handiger zijn.
  • Indien u meerdere dagen op pad wilt met een instructeur dan kan dat uiteraard. ’s Avonds wordt dan een theorieles verzorgd. In dat geval moet u aan boord zorgen voor de maaltijden en slaapplaats voor de instructeur.
  • Al onze ervaren instructeurs zijn gecertificeerd door het NWD.

Uw wens is ons maatwerk

Deze vorm van instructie is maatwerk. Met behulp van onderstaande tabel met tarieven krijgt u een indicatie van de hoogte van de investering in uw ambitie. Via het formulier op deze pagina geeft u te kennen wat globaal uw wensen zijn. Nadat u dit formulier heeft ingevuld en verstuurd nemen wij op korte termijn contact met u op om uw wensen gedetailleerd te bespreken en afspraken te maken.


Tarieven privéles eigen schip

Soort tariefPer dag
Schip t/m 26 voet€ 285,- (alleen kleinere binnenwateren, ruime wateren zie voetnoot)
Schip 27 t/m 40 voet€ 365,-
Schip 41 t/m 45 voet€ 385,-
Schip vanaf 46 voet€ 395,-
Platbodem Zeilschepen€ 395,-
Reiskosten naar opstapplaats v.v.€ 0,35 x km x aantal reisdagen + € 50,- indien de reistijd tot de opstaphaven meer dan 60 minuten is.
Alle tarieven zijn inclusief BTW en onder voorbehoud van typfouten. Bij meer dan 3 aaneengesloten dagen: vraag offerte.
Bij privéles op schepen t/m 26 voet op IJsselmeer, Markermeer, Waddenzee, Ooster- en Westerschelde, Lauwersmeer en Noordzee geldt het tarief vanaf 27 voet.