Een volledig verzorgde zeilvakantie voor het hele gezin

De Krekt Family week is inmiddels een jaarlijks terugkerende en succesvolle traditie in Friesland. Het unieke concept omvat een volledig verzorgde zeilvakantie voor het hele gezin in Friesland met speciale programma’s voor de volwassenen en de kinderen. In 2024 vindt deze week plaats van 28 juli tot en met 2 augustus. De Krekt Family week begint op zondagmiddag om 14.00 uur. Nadat u uw spullen op de bestemde plek heeft gebracht start de week van vijf dagen puur watersport plezier. Na een hapje is vrijdag rond 16.00 uur het moment van afscheid aangebroken, waarbij iedereen met een goed gevoel terugkijkt op wat is geweest en vaak alweer uitkijkt naar volgend jaar.

Hoe de dag eruitziet

De volwassenen en de oudere kinderen vertrekken ‘s morgens voor de zeiltochten in Valken. Onderweg wordt er instructie volgens NWD-richtlijnen gegeven. Tussen de middag wordt geluncht in één van de vele Friese dorpjes. De kinderen hebben een eigen programma. Ze zeilen met verschillende type zeilbootjes zodat ze hun voorkeur kunnen ontdekken. Keuze is er uit Valken, Optimisten, Lasers, Topaz en de superuitdagende Fusion (www.fusionsailboats.nl) maar ook surfplanken. Daarbij mogen ze gedurende de dag wisselen van discipline of even lekker spelen. Hun programma omvat ook spelactiviteiten op de wal, zodat ze heerlijk kunnen spelen en varen. Dit alles geschiedt uiteraard onder professionele en ervaren begeleiding. Voor de maaltijd en avondprogramma meert iedereen zo rond 17.00 uur weer aan bij de accommodatie. De gezinnen zijn weer bij elkaar en dan is het tijd om alle avontuurlijke verhalen uit te wisselen. Nadat de jonge kinderen in hun kooien liggen, worden de ervaringen aan de bar of buiten aan het water verteld. Mooie zomeravonden en een prachtige natuur maken uw zeilavontuur tot een onvergetelijke ervaring.

Verblijf in de Tijnjehoeve

Tijdens deze week verblijft u op de Tijnjehoeve. Dat kan op drie manieren. Wanneer u deze week boekt inclusief verblijf in de hoeve zelf dan verblijft u in modern ingerichte kamers met eigen douche en toilet. U kunt ook verblijven in een luxe Safaritent (4 en 5 persoons). Liever in eigen tent of caravan, dat kan ook, u kunt dan op de camping bij de hoeve verblijven. In alle gevallen zorgen wij voor ontbijt, lunchpakket en diner. Bij de Tijnjehoeve is een groot speelveld voor de jeugd en binnen is de accommodatie van alle gemakken voorzien. De zeilboten liggen voor de deur en natuurlijk terras aan het water, genieten van het schitterende uitzicht! Klik hier om virtueel rond te lopen!

Varen met een kajuitzeiljacht

Standaard krijgen de volwassenen zeilinstructie in Valken. U kunt ook kiezen voor instructie op een kajuitzeiljacht, bijvoorbeeld een Delphia 29. Maar een groter of kleiner jacht kan meestal ook, mits u tijdig boekt. Informeer naar de mogelijkheden.


Tarieven Krekt Family week

Aantal gezinsledenVerblijf in
de hoeve
Verblijf in
4/5 pers. safari-tent
Verblijf op de camping
(eigen tent, camper of caravan)
5 personen€ 4295,-€ 4295,-€ 3945,-
4 personen€ 3445,-€ 3445,-€ 3245,-
3 personen€ 2595,-€ 2895,-€ 2495,-
2 personen€ 1775,-€ 2195,-€ 1795,-
Genoemde tarieven zijn op basis van volpension (ontbijt, lunchpakket en 3-gangendiner) inclusief koffie, thee en limonade en exclusief consumpties vanuit de bar. Alle tarieven zijn inclusief BTW en onder voorbehoud van typfouten.
De lessen in de Valk zijn met drie cursisten. De meerprijs voor 2 personen per boot is € 100,-/persoon.