Lekker een weekend op het water

Een weekendje genieten op het waterEven een weekendje weg? Twee of drie dagen ontspannen zeilen op het water, volledig verzorgd, weg van alle drukte. Vanuit een zeilboot ontdekt u hoe anders de wereld eruitziet terwijl u met niets anders bezig bent dan heerlijk ontspannen en uw weg te vinden over het water. In de andere wereld van het water geniet u van uw mini zeilvakantie! U bent er echt even tussenuit …

Voor wie geschikt ?

Bent u starter of heeft u al meer gezeild? Deskundige instructeurs geven zeilles op het niveau dat bij u past, zowel de basis als de fijne kneepjes. Daarbij worden de landelijke overeengekomen NWD-richtlijnen als basis toegepast.

Lesboten

Standaard wordt er gezeild met Valken. Dit is een grote, open zeilboot met een lengte van 6.65 meter die door zijn stabiliteit en betrouwbaarheid zeer geschikt is om te leren zeilen. De standaard bootbezetting is drie deelnemers en de instructeur, maar u kunt ook boeken met twee deelnemers per boot.

Natuurlijk kunt u tijdens deze week ook les krijgen op een  kajuitzeiljacht.

Hoe ziet de dag eruit?

Elke dag wordt er een mooie tocht door Friesland uitgezet met onderweg een uitgebreide zeilinstructie. Voor de lunch wordt een plaatsje bezocht, liefst met terras aan het water. Zo rond 17.00 uur meren we weer aan bij de accommodatie waar de bar open is. Na het diner is er een facultatieve theorieles. Vervolgens gaat de bar open, soms tot in de late uurtjes. Klik hier voor enkele foto’s.

De 2-daagse weekenden starten op vrijdagavond om 20.00 uur met een avondzeiltocht , dus zorg dat u op tijd bent. Ook is het mogelijk een lang (3 daags) weekend te boeken, we starten dan op vrijdagmorgen om 10:00 uur.

Waar verblijft u?

De Tijnjehoeve

De Tijnjehoeve
De Tijnjehoeve

Wij varen vanuit onze walaccommodatie ‘de Tijnjehoeve’. De accommodatie staat op een unieke plek midden in het Friesemerengebied., aan het einde van de Zuidenstervaart, waar de oorsprong van onze zeilschool ligt. Met terras aan het water en schitterend uitzicht over het Friese landschap kunt u zich hier helemaal ontspannen. Wilt u na het zeilen nog wandelen of fietsen? Deze lokatie biedt alle mogelijkheden.  U verblijft op basis van volpension van vrijdagavond 20.00 uur tot zondagavond 19.00 uur (na het diner). Inbegrepen zijn 2x ontbijtbuffet, 2x een lunchpakket voor onderweg en 2x een heerlijk driegangendiner. Overnachten doet u in één van de luxe kamers met eigen douche en toilet op de kamer of direct naast de kamer. Klik hier om virtueel rond te lopen in onze accommodatie.


Tarieven weekend les Valk

Aantal personen per boot ex. instructeur
32
Verblijf
Paas/Hemelvaartweekend (3 dagen zeilen, 3 overnachtingen)€ 575,-€ 675,-
Paas/Hemelvaartweek De Tijnjehoeve
(4 overnachtingen 4 dagen zeilen)
€ 745,-€ 845,-
Paas/Hemelvaartweek De Tijnjehoeve
(4 overnachtingen 5 dagen zeilen)
€ 845,-€ 945,-
Tijnjehoeve (2 dagen)€ 445,-€ 545,-
Tijnjehoeve (3 dagen zeilen, 2 overnachtingen)€ 575,-€ 675,-
Prijzen zijn per persoon. Verblijf is op basis van volpension. Toeslag voor alleengebruik kamer in De Tijnjehoeve € 150,- (mits beschikbaar). Alle tarieven zijn inclusief BTW en onder voorbehoud van typfouten.