Privéles op een kajuitjacht naar keuze

Les op een kajuitjachtVoor wie het zeilen in een Valk is ontgroeid, of voor wie gewoon eens wat anders wil of wat meer comfort verzorgen wij privélessen kajuitbootzeilen. De lessen zijn volledig op maat en aangepast aan uw wensen en aan uw ervaring, zie ook de leervragen bij Privéles en kunnen worden geboekt op dagen en tijden die u het beste uitkomen. Wij beschikken over 2 solide en stoere kajuitjachten, de Twinsole’s 27. Schepen die bekend staan om goede manoeuvreer en zeileigenschappen.

Sailingcenter en OerAlthusverhuur beschikken over een grote variatie aan zeiljachten die voor deze lessen ingezet kan worden. Mocht u een andere voorkeur hebben, dan is inhuren vrijwel altijd mogelijk.

Twee verschillende leertrajecten

Afhankelijk van uw ambities en huidige ervaring gaat u – uiteraard in overleg – één van twee verschillende trajecten in. Hieronder vindt u alle informatie over de twee verschillende trajecten.

Kajuitboot beperkt

Doelgroepen
  • wie wil beginnen met zeilen op een kajuitjacht
  • wie iets meer comfort wil dan een Valk
  • wie vooral op binnenwater zoals in Friesland wil varen
  • wie toe is aan het NWD-gecertificeerde traject Binnenwater
Kleine jachten voor klein binnenwater

‘Kajuitboot beperkt’ is een traject dat wij hebben ontwikkeld omdat er behoefte is aan een leergang tussen het varen op een Valk op de Friese Meren en het varen met een kajuitzeiljacht op het IJsselmeer. Wie deelneemt aan dit traject vaart op boten die groter zijn dan een Valk en het comfort hebben van een klein kajuitjacht. U leert in dit traject alles dat u nodig heeft voor het veilig en met plezier varen op een klein kajuitjacht. Dit traject is een uitstekende opstap naar het varen op grotere kajuitjachten. Het instructieprogramma is in vergelijking met het officiële NWD-programma beperkter omdat u precies dat leert wat u nodig heeft om veilig met een kleiner kajuitjacht te gaan varen.

Op de meren en in de sloten in Friesland is het varen op een kleine kajuitboot een heerlijke ervaring. Het biedt net even wat meer comfort dan een open kielboot en vaar je een meerdaagse tocht dan heb je je slaapplaats bij je. Ook is het varen op een kleine kajuitboot een mooie opstap voor het varen op grotere kajuitboten op ruimer water (IJsselmeer, Wadden, Noordzee).

Diploma

Omdat de schepen waar we mee varen conform de NWD-normen zijn, ontvangt u een NWD Jachtzeilen Binnenwater diploma.


Tarieven privéles kajuitjacht beperkt

Kajuitboot beperktDag 1Dag 2Dag 3+
New Classic 700 / Sportina 680€ 535,-€ 445,-€ 395,-
Sun Flyer 26 / Sportina 25€ 585,-€ 495,-€ 445,-
Avondtarief bij meerdaagse tochten*+ € 75,-
De vermelde dagprijzen zijn inclusief BTW, boot en instructeur.

* Optioneel per avond wanneer de instructeur aan boord blijft en avondinstructie verzorgt. Bijkomend zijn eventuele reis- en verblijfskosten.

Kajuitboot volledig

Doelgroepen
  • wie al enige ervaring heeft met kajuitbootzeilen
  • wie het IJsselmeer, de Wadden, de Noordzee en/of de oceanen ziet als zijn of haar (toekomstig) vaargebied
  • wie een gecertificeerde NWD-opleiding kajuitboot wil volgen
  • wie alle vaardigheden en kennis onder de knie wil krijgen die horen bij kajuitzeilen
Grotere jachten voor groter water

In dit traject leert u varen met grotere jachten met een inboard motor. Omdat de diepgang meestal groter is dan bij kleinere kajuitjachten is het vaargebied binnen Friesland beperkter en wijken we al snel uit naar het IJsselmeer en de Waddenzee, of soms zelfs de Noordzee.

Diploma

Omdat dit een NWD-gecertificeerde opleiding is, doorloopt u een traject dat vier niveau’s kent. In principe start u altijd met een aantal dagen lessen om het NWD-I-niveau te behalen. Daarna zijn er allerlei mogelijkheden om verder te gaan, afhankelijk van uw ambitie. Graag vertellen we u hier meer over in een persoonlijk gesprek.


Tarieven privéles kajuitjacht volledig

Type schipDag 1Dag 2Dag 3+
Twinsole 27 / New Classic 850 / Balt 27€ 695,-€ 635,-€ 595,-
Dufour 30€ 775,-€ 725,-€ 655,-
Delphia 31 / Feeling 32€ 815,-€ 765,-€ 655,-
Delphia 33€ 865,-€ 815,-€ 695,-
Feeling 44€ 1395,-€ 1295,-€ 895,-
Avondtarief bij meerdaagse tochten*+ € 75,-
De vermelde dagprijzen zijn inclusief BTW, boot en instructeur.

* Optioneel per avond wanneer de instructeur aan boord blijft en avondinstructie verzorgt. Bijkomend zijn eventuele reis- en verblijfskosten.

Vertrekhaven

Met een schip van ons vertrekt u in principe vanuit Sailingcenter, Pontdijk 8c, Langweer. In overleg is soms ook een andere haven mogelijk. Mocht u les willen op uw eigen schip, dan kan dat natuurlijk ook. Ga in dat geval naar de pagina ‘Les op eigen zeiljacht’.