De geschiedenis van Krekt Sailing

Krekt Sailing – voorheen zeilschool Krekt oer’t Wetter in Uitwellingerga – is begin jaren zestig begonnen als zeilschool.

Jan Cees en Margreet Kossen hebben vele jaren leiding geven aan de zeilschool en haar door de jaren heen vormgegeven en op de kaart gezet. Er zijn fantastische jaren aan de Zuidendstervaart geweest en een ieder denkt met veel plezier terug aan de mooie locatie. Nog altijd wonen Jan Cees en Margreet aan de Zuidendstervaart en geeft Jan Cees les bij Kossen Sailing en ook nog regelmatig bij Krekt Sailing

Op den duur was het tijd om te stoppen met Krekt op die locatie is nu een vakantiehuizenpark. Ebel Zandbergen heeft de zeilschool overgenomen en heeft een prachtig alternatief neergezet: een mix van verblijf op de mooie locatie De Tijnjehoeve en daarnaast arrangementen en verblijf op Kajuitboten. Wij bieden zeilvakanties voor volwassenen en gezin.

Er zijn verschillende leuke samenwerkingen ontstaan tussen jachtverhuurders en andere watersportbedrijven waardoor Krekt Sailing inmiddels één van de grotere vaarscholen is in Friesland.

Ieder jaar worden er instructeurs opgeleid en trainingen georganiseerd waardoor de kwaliteit blijft gewaarborgd. Krekt Sailing onderscheidt zich door uitstekend verzorgd verblijf en het hoog niveau van zeilles. Hierdoor is Krekt Sailing NWD (https://nwd.nl) erkend en komen mensen graag opnieuw naar onze vaarschool, Krekt Sailing, dé zeilschool voor volwassenen.