Leren zeilen op een kajuitjacht

Leren zeilen op een kajuitjacht in FrieslandLater met uw eigen jacht naar verre kusten . . . of een actieve zeilvakantie met prachtige tochten en ankeren in schitterende baaien. Dat kan een reden zijn om les te nemen op een kajuitzeiljacht en nu al te genieten. Het varen en leren zeilen met een kajuitzeiljacht is en blijft een geweldige ervaring. Klik hier voor een impressie.

Instructie kajuitjacht in zeilschoolverband

IVM CORONA TOT NADER ORDER NIET BESCHIKBAAR, wel kunt u Privé-lessen boeken: klik hier voor meer informatie over privé-lessen op een kajuitzeiljacht. Het gehele seizoen zijn er mogelijkheden om te leren zeilen op een kajuitjacht tijdens de geplande weken en weekeinden. Een overzicht van de geplande weken en weekeinden vindt u in het aanmeldformulier op deze pagina. U kunt in de vermelde perioden boeken voor een geheel verzorgd verblijf in onze accomodatie in het hart van Friesland, de Tijnjehoeve. Mocht u buiten de geplande weken en weekeinden willen leren zeilen op een kajuitjacht, dan zijn daar natuurlijk ook mogelijkheden voor. Beschikt u reeds over een eigen schip en wilt u uw vaardigheden in het omgaan met uw eigen schip verbeteren of in het algemeen meer kennis opdoen, dan is het mogelijk om les te krijgen op uw eigen schip. Beschikt u niet over een eigen zeiljacht, dan is het altijd mogelijk om privélessen kajuitzeilen te boeken.

Twee verschillende leertrajecten

Afhankelijk van uw ambities en huidige ervaring gaat u – uiteraard in overleg – één van twee verschillende trajecten in. Hieronder vindt u alle informatie over de twee verschillende trajecten.

Kajuitboot beperkt

Doelgroepen
  • wie wil beginnen met zeilen op een kajuitjacht
  • wie iets meer comfort wil dan een Valk
  • wie vooral op binnenwater zoals in Friesland wil varen
  • wie (nog) niet toe is aan het CWO-gecertificeerde traject kajuitboot
Kleine jachten voor klein binnenwater

‘Kajuitboot beperkt’ is een traject dat wij hebben ontwikkeld omdat er behoefte is aan een leergang tussen het varen op een Valk en het officiële CWO-traject voor het varen op een kajuitboot. Wie deelneemt aan dit traject vaart op boten die groter zijn dan een Valk en het comfort hebben van een klein kajuitjacht. U leert in dit traject alles dat u nodig heeft voor het veilig en met plezier varen op een klein kajuitjacht. Dit traject is een uitstekende opstap naar het varen op grotere kajuitjachten. Het instructieprogramma is in vergelijking met het officiële CWO-programma beperkter omdat u precies dat leert wat u nodig heeft om veilig met een kleiner kajuitjacht te gaan varen.

Op de meren en in de sloten in Friesland is het varen op een kleine kajuitboot een heerlijke ervaring. Het biedt net even wat meer comfort dan een open kielboot en vaar je een meerdaagse tocht dan heb je je slaapplaats bij je. Ook is het varen op een kleine kajuitboot een mooie opstap voor het varen op grotere kajuitboten op ruimer water (IJsselmeer, Wadden, Noordzee).

Diploma

Omdat de schepen waar we mee varen conform de CWO-normen vallen onder een kielboot, ontvangt u een kielboot-diploma.


Tarieven instructie kajuitjacht beperkt

Kajuitboot beperktWeekendMidweek
New Classic 700 / Sportina 680€ 545,-€ 995,-
Sun Flyer 26 / Sportina 25€ 595,-€ 1095,-
De vermelde tarieven zijn inclusief BTW en onder voorbehoud van typfouten.
Per boot kunnen maximaal twee personen les krijgen.

Kajuitboot volledig

Doelgroepen
  • wie al enige ervaring heeft met kajuitbootzeilen
  • wie het IJsselmeer, de Wadden, de Noordzee en/of de oceanen ziet als zijn of haar (toekomstig) vaargebied
  • wie een gecertificeerde CWO-opleiding kajuitboot wil volgen
  • wie alle vaardigheden en kennis onder de knie wil krijgen die horen bij kajuitzeilen
Grotere jachten voor groter water

In dit traject leert u varen met grotere jachten met een inboard motor. Omdat de diepgang meestal groter is dan bij kleinere kajuitjachten is het vaargebied binnen Friesland beperkter en wijken we al snel uit naar het IJsselmeer en de Waddenzee, of soms zelfs de Noordzee.

Diploma

Omdat dit een CWO-gecertificeerde opleiding is, doorloopt u een traject dat vier niveau’s kent. In principe start u altijd met een aantal dagen lessen om het CWO-I-niveau te behalen. Daarna zijn er allerlei mogelijkheden om verder te gaan, afhankelijk van uw ambitie. Graag vertellen we u hier meer over in een persoonlijk gesprek.


Tarieven instructie kajuitjacht volledig

Type schipWeekendMidweek
Twinsole /Delphia 29 / New Classic 850
3 ppb*€ 625,-€ 1095,-
2 ppb€ 725,-€ 1295,-
Bavaria 31/32
3 ppb€ 645,-€ 1195,-
2 ppb€ 745,-€ 1395,-
Feeling 32 / Delphia 31
3 ppb€ 675,-€ 1225,-
2 ppb€ 795,-€ 1425,-
Feeling 44
4 ppb€ 595,-€ 1095,-
3 ppb€ 795,-€ 1345,-
2 ppb€ 1095,-€ 1845,-
De vermelde tarieven zijn inclusief BTW en onder voorbehoud van typfouten.
* Aantal personen per boot dat les krijgt

Hoe een dag les eruitziet

Elke dag wordt er een mooie tocht door Friesland uitgezet met onderweg een uitgebreide zeilinstructie. Alle lessen van Krekt Sailing worden gegeven conform de normen van het CWO. Voor de lunch wordt een plaatsje bezocht, liefst met terras aan het water. Zo rond 17.00 uur meren we weer aan bij de accommodatie waar de bar open is. Na het diner is er een facultatieve theorieles. Vervolgens gaat de bar open, soms tot in de late uurtjes.

Beschikbare schepen

In samenwerking met Sailing Center Langweer en OerAlthusverhuur hebben wij de beschikking over een grote variatie aan zeiljachten, vrijwel allemaal met een variabele diepgang, zodat het grootste deel van Friesland onder handbereik ligt. In de tabel met tarieven vindt u een overzicht van de verschillende zeiljachten waar u les op kunt krijgen.

Waar verblijft u?

De Tijnjehoeve

De Tijnjehoeve
De Tijnjehoeve

Wij varen vanuit onze walaccommodatie ‘de Tijnjehoeve’. De accommodatie staat op een unieke plek, aan het einde van de Zuidenstervaart, waar de oorsprong van onze zeilschool ligt. We hebben een prachtig uitzicht over het water en zitten midden in het Friesemerengebied. U verblijft op basis van volpension van vrijdag/zondagavond 20.00 uur tot vrijdag/zondagavond 19.00 uur. Inbegrepen zijn ontbijtbuffet,  een lunchpakket voor onderweg en een heerlijk driegangendiner bereid door onze eigen kok. Overnachten doet u in één van de luxe kamers met eigen douche en toilet op de kamer.