Leren zeilen op een kajuitjacht

Leren zeilen op een kajuitjacht in FrieslandLater met uw eigen jacht naar verre kusten . . . of een actieve zeilvakantie met prachtige tochten en ankeren in schitterende baaien. Dat kan een reden zijn om les te nemen op een kajuitzeiljacht en nu al te genieten. Het varen en leren zeilen met een kajuitzeiljacht is en blijft een geweldige ervaring.

U kunt Privé-lessen boeken: klik hier voor meer informatie over privé-lessen op een kajuitzeiljacht. Beschikt u reeds over een eigen schip en wilt u uw vaardigheden in het omgaan met uw eigen schip verbeteren of in het algemeen meer kennis opdoen, dan is het mogelijk om les te krijgen op uw eigen schip. Beschikt u niet over een eigen zeiljacht, dan is het altijd mogelijk om privélessen kajuitzeilen te boeken, wij zorgen dan voor een geschikt schip.

Twee verschillende leertrajecten

Afhankelijk van uw ambities en huidige ervaring gaat u – uiteraard in overleg – één van twee verschillende trajecten in. Hieronder vindt u alle informatie over de twee verschillende trajecten.

Kajuitboot beperkt

Doelgroepen
  • wie wil beginnen met zeilen op een kajuitjacht
  • wie iets meer comfort wil dan een Valk
  • wie vooral op binnenwater zoals in Friesland wil varen
  • wie toe is aan het NWD-gecertificeerde traject Binnenwater
Kleine jachten voor klein binnenwater

‘Kajuitzeilen binnenwater’ is een traject dat wij hebben ontwikkeld omdat er behoefte is aan een leergang tussen het varen op een Valk op de Friese Meren en het varen op ruim binnenwater zoals het IJsselmeer. Wie deelneemt aan dit traject vaart op boten die groter zijn dan een Valk en het comfort hebben van een klein kajuitjacht. U leert in dit traject alles dat u nodig heeft voor het veilig en met plezier varen op een klein kajuitjacht. Dit traject is een uitstekende opstap naar het varen op grotere kajuitjachten. Het instructieprogramma is volgens het officiële NWD-programma Binnenwater.

Op de meren en in de sloten in Friesland is het varen op een kleine kajuitboot een heerlijke ervaring. Het biedt net even wat meer comfort dan een open kielboot en vaar je een meerdaagse tocht dan heb je je slaapplaats bij je. Ook is het varen op een kleine kajuitboot een mooie opstap voor het varen op grotere kajuitboten op ruimer water (IJsselmeer, Wadden, Noordzee).

Diploma

Omdat de schepen waar we mee varen conform de NWD-normen zijn, ontvangt u een NWD Jachtzeilen Binnenwater diploma.


Tarieven instructie kajuitjacht beperkt

Kajuitboot beperktWeekendMidweek
New Classic 700 / Sportina 680€ 545,-€ 1095,-
Sun Flyer 26 / Sportina 25€ 595,-€ 1145,-
De vermelde tarieven zijn inclusief BTW en onder voorbehoud van typfouten.
Per boot kunnen maximaal twee personen les krijgen.

Kajuitboot volledig

Doelgroepen
  • wie al enige ervaring heeft met kajuitbootzeilen
  • wie het IJsselmeer, de Wadden, de Noordzee en/of de oceanen ziet als zijn of haar (toekomstig) vaargebied
  • wie een gecertificeerde NWD-opleiding kajuitboot wil volgen
  • wie alle vaardigheden en kennis onder de knie wil krijgen die horen bij kajuitzeilen
Grotere jachten voor groter water

In dit traject leert u varen met grotere jachten met een inboard motor. Omdat de diepgang meestal groter is dan bij kleinere kajuitjachten is het vaargebied binnen Friesland beperkter en wijken we al snel uit naar het IJsselmeer en de Waddenzee, of soms zelfs de Noordzee.

Diploma

Omdat dit een NWD-gecertificeerde opleiding is, doorloopt u een traject dat vier niveau’s kent. In principe start u altijd met een aantal dagen lessen om het NWD-1-niveau te behalen. Daarna zijn er allerlei mogelijkheden om verder te gaan, afhankelijk van uw ambitie. Graag vertellen we u hier meer over in een persoonlijk gesprek.


Tarieven instructie kajuitjacht volledig

Type schipWeekendMidweek
Twinsole 27/ New Classic 850 / Balt 27
3 ppb*€ 595,-€ 1095,-
2 ppb€ 725,-€ 1395,-
Feeling 32 / Delphia 31
3 ppb€ 745,-€ 1295,-
2 ppb€ 845,-€ 1695,-
Delphia 33
3 ppb€ 795,-€ 1395,-
2 ppb€ 895,-€ 1795,-
Feeling 44
4 ppb€ 795,-€ 995,-
3 ppb€. 945,-€ 1395,-
2 ppb€ 1345,-€ 1995,-
De vermelde tarieven zijn inclusief BTW en onder voorbehoud van typfouten.
* Aantal personen per boot dat les krijgt

Hoe een dag les eruitziet

Elke dag wordt er een mooie tocht door Friesland, op het IJsselmeer of op de Wadden uitgezet met onderweg een uitgebreide zeilinstructie. Alle lessen van Krekt Sailing worden gegeven conform de normen van het NWD. Voor de lunch wordt een plaatsje bezocht, liefst met terras aan het water. Natuurlijk kan er ook aan boord geluncht worden tijdens het varen of afgemeerd aan een van de vele steigertjes in Friesland of voor anker. Zo rond 17.00 uur meren we weer aan bij de haven. Dat kan de thuishaven zijn, maar ook een andere haven is mogelijk, zeker bij meerdaagse tochten kunnen we zo een mooie en leerzame route varen.

Beschikbare schepen

In samenwerking met diverse bootverhuurders hebben wij de beschikking over een grote variatie aan zeiljachten, vrijwel allemaal met een variabele diepgang, zodat het grootste deel van Friesland onder handbereik ligt. In de tabel met tarieven vindt u een overzicht van de verschillende zeiljachten waar u les op kunt krijgen.

Verblijf aan boord

Tijdens de cursus kunt u aan boord verblijven. Bij de weekendcursus kunt u vrijdagavond aan boord. Bij de midweekcursus kunt u vanaf maandagmorgen aan boord. Samen met de andere deelnemers  maakt u een boordkas waaruit de havengelden en eten/drinken wordt betaald. U bepaald dus samen of er aan boord gegeten wordt of er uit eten wordt gegaan. Aan boord van de schepen is er voor iedereen een eigen hut / slaapruimte (behalve op de New Classic 700 /  Sportina 680, hier is 1x een 2-persoons bed)