Ontdek zeilend de pracht van Nederland

Droogvallen op het Wad

Een prachtige zwerftocht over het mooiste water van Nederland met groep zeiljachten. Het vertrekpunt is Langweer. U vaart met een een instructeur aan boord of u schippert zelf. U vaart zelfstandig en toch niet alleen.

Het programma

Tijdens deze tocht maakt u kennis met een grote variatie aan vaarwater. Elke dag start met een briefing over het dagtraject, de mogelijkheden en knelpunten.

U leert de fijne kneepjes, zowel zeiltechnisch als ook het manoeuvreren in havens, sluizen en bij bruggen, betonning en eventueel het varen op stromend water. Planning van tochten is ook een vast onderdeel. Elk schip vaart individueel naar de afgesproken bestemming. Daar komen we weer bij elkaar.  ’s Avonds na de maaltijd is er de gelegenheid om een theorieles te volgen. Deze gaan over uiteenlopende onderwerpen: vaarregels, navigatie, zeilfysica, meteorologie, marifoongebruik of bijvoorbeeld tochtplanning.

Boeken met meerderen of alleen?

Meestal wordt geboekt door tweetallen of bekenden van elkaar, maar u kunt zich ook individueel inschrijven. Door met meerdere personen te boeken is de scheepskeuze in principe aan u. Na boeking nemen we soweiso contact met u op om uw boeking te bespreken en definitief te maken. Voor alleengaanden wordt in elk flottielje minimaal één schip beschikbaar gesteld en bij boeking geeft u aan welk schip u voorkeur heeft.

Ervaring?

Ervaren of niet, dat is niet van belang want onze instructeurs geven les op maat en op elk niveau wanneer u daar behoefte aan heeft. Ieder bemanningslid leert, van schipper tot beginner.

Met of zonder instructeur?

Met uitzondering van alleengaanden kunt u bij boeking aangegeven om zelf te schipperen. Uiteraard krijgt u van ons wel ondersteuning, onder andere via de dagelijkse briefing met betrekking tot de tocht. Zo nodig assisteren wij onderweg en in havens. Bij twijfel over het zelf schipperen, geven wij u graag advies. Het eerste deel met instructeur en later zelf schipperen vaak een prima keuze. Bij de boeking worden hierover afspraken gemaakt en vastgelegd door de organisatie van de flottielje.

Programma tochten

Krekt Sailing organiseert deze flottieljes twee maal per jaar: eenmaal in het voorjaar en eenmaal in het najaar. De exacte data vindt u in het boekingsformulier op deze pagina. Het najaarsflottielje wordt gevaren met boten met variabele diepgang. Deze jachten zijn daarom geschikt om mee droog te vallen. Tijdens de najaarsflottielje staan dan ook het droogvallen en het navigeren op het Wad op het programma.

Beschikbare schepen

Voor deze tochten hebben we via Sailing Center Langweer de beschikking over een grote variatie aan zeiljachten. In het boekingsformulier geeft u aan met welk jacht u bij voorkeur wilt varen. Heeft u geen idee welk jacht u moet kiezen, dan is dat geen probleem. Geef het aan in het boekingsformulier en wij nemen contact met u op.

Met eigen schip deelnemen

In principe kunt u ook deelnemen met uw eigen schip. De mogelijkheden worden eigenlijk alleen beperkt door het vaargebied en dan met name door de diepte van het te bevaren water. Geef in het formulier aan of u met uw eigen schip wilt deelnemen en welk type schip het betreft. Ook wanneer u met uw eigen schip wilt deelnemen kunt u ervoor kiezen een instructeur te boeken.


Tarieven flottielje IJsselmeer en Wad

Type schipper schipindividueel met
eigen hut
twee personen met
gedeelde hut
New Classic 850 / Balt 27€ 1995,-€ 995,-€ 1495,-
Delphia 29 / Dufour 30€ 2095,-€ 1045,-€ 1525,-
Delphia 31 / Feeling 32€ 2195,-€ 1095,-€ 1555,-
Delphia 33€ 2295,-€ 1145,-€ 1625,-
Feeling 44 (3 hutten)€ 3285,-€ 1095,-€ 1645,-
Eigen schip€ 99,- per tocht
+ evt. € 325,- per instructiedag
De vermelde tarieven zijn inclusief BTW en onder voorbehoud van typfouten. Prijzen zijn per boot inclusief instructeur. Bij zelf schipperen is per boot de korting € 180 per dag. Bij zelf schipperen geldt een eigen risico van € 500,- per schadegeval. Boeking met 2 personen in gedeelde hut is op basis van 1 boeking. Dus je boekt dan samen met je reisgenoot. Individuele boeking in gedeelde hut is niet mogelijk.